محصولات ادامه نتایج »
    مدل ها ادامه نتایج »
      دسته بندی ها ادامه نتایج »
        مطالب آموزشی ادامه نتایج »
          #

          بهترین نوع صفحه نمایش آیفون کدام است ؟

          8/17/2023 4:57:01 PM 0 101

          در واقع سوال اصلی این هست که انواع صفحه نمایش های آیفون موجود در بازار کدام است و کدام یک بهتر است . با ما همراه باشین تا به جواب این سوال در این مقاله برسیم

          اگر به مطلب تفاوت دو صفحه نمایش oled و lcd علاقه مند هستین به مقاله ی 10 تفاوت مهم oled و lcd در سایت آی آر فیکس مراجعه فرمایید

          آشنا شدن با مفهوم صفحه ‌نمایش آیفون

          دو فناوری مونتاژ صفحات آیفون عبارتند از:

          • OLED
          • LCD

          بر طبق تجربه می توان گفت بسیاری از مشتریان با فناوری های مونتاژ صفحه ‌نمایش آشنا نیستند و این موضوع باعث شده که آن‌ها در انتخاب صفحه‌ نمایش‌های باکیفیت دچار مشکل شوند. به همین علت تصمیم گرفتیم که شما را با مفاهیم ضروری در این حوزه آشنا کنیم.

          صفحه ‌نمایش LCD

          نحوه عملکرد نمایشگر LCD یا کریستال مایع به این صورت است که با انتشار نور از پس زمینه و فیلتر کردن آن نور برای نمایش تصاویر بر روی نمایشگر کار می‌کند.

          ساختار اصلی LCD صفحه ‌نمایش آیفون شامل بک لایت، زیرلایه شیشه‌ای، تاچ پنل و پلارایز است.

          • بک لایت منبع تولیدکننده نور است.
          • زیر لایه شیشه‌ای تعیین‌کننده ضریب انتقال است.
          • موقعیت تاچ پنل به صورتی است که پایداری لمس را حفظ می‌کند.
          • آخرین جزء پلارایز است که مشخص می‌کند صفحه‌نمایش گوشی از تمامی زوایا پشتیبانی می‌کند یا خیر.

          صفحه‌ نمایش OLED

          شیوه عملکردی صفحه نمایش OLED به این صورت است که باید به هر پیکسل نوری اجازه نمایش تصویر را بدهد.

          صفحه ‌نمایش OLED خود دو زیر مجموعه دارد:

          1. HARD OLED (اولد سخت)
          2. SOFT OLED (اولد نرم)

          بزرگ‌ترین تفاوت این دو صفحه‌نمایش این است که SOFT OLED (اولد نرم) قابلیت تاشو بودن دارد. به خاطر همین ویژگی منحصر‌به‌فرد امتیازات ویژه‌ای از قبیل عملکرد بهتر، قابلیت تعمیر بالاتر و البته قیمت بالاتر را از آن خود کرده است.

          صفحه‌ نمایش OLED شامل سه قسمت اولد، تاچ و پلارایز می‌شود.

          OLED به خاطر این که بدون نیاز به نور پس زمینه مجزا یا فیلتر رنگی قادر است از خود نور ساطع کند باعث صرفه‌جویی در مصرف انرژی بیشتری نسبت یه LCD می‌شود.

          همانطور که مشاهده میکنید، ساختار OLED ساده‌تر، سبک‌تر و نازک‌تر از LCD است. از لحاظ عملکرد نیز، به خاطر این که OLED خود منبع روشنایی است برخی از پیکسل‌ها در ناحیه سیاه را می‌تواند مستقیما ببندد. به همین خاطر جلوه صفحه ‌نمایش OLED بهتر و با کنتراست بالاتر است.

          انواع صفحه نمایش بر اساس دسته بندی تاچ پنل

          بر اساس تفاوت در تاچ پنل، صفحه نمایش ها را می توان به سه مدل تقسیم بندی کرد:

          • Incell
          • Oncell
          • outcell

          بزرگ‌ترین تفاوت این سه صفحه در موقعیت قرارگیری تاچ پنل آن‌ها نهفته است:

          • Incell: زیر ‌لایه شیشه‌ای
          • Oncell: بالای لایه شیشه‌ای
          • Outcell: بالای پلاریزه‌کننده و زیر لنز شیشه‌ای

          Incell دارای ثبات عملکرد تاچ و سرعت بیشتر در پاسخگویی می باشد. پس از آن Onell و Outcell قرار گرفته‌اند.

          پس از شناخت انواع مختلف صفحه نمایش ها، بیایید نگاهی به جلوه نمایش صفحه های مختلف بیندازیم.

          ارزیابی و مقایسه صفحه‌ نمایش های مختلف

          در این قسمت یکی از پرفروش‌ترین صفحات موجود در بازار برای صفحه نمایش آیفون X را بررسی می‌کنیم. مواردی که می‌خواهیم مورد ارزیابی قرار دهیم عبارتند از : ضخامت صفحه، طیف رنگی، میزان روشنایی، وسعت رنگی و خاصیت پلاریزه. قصد داریم تفاوت آن را با جنس اصلی کارخانه که اصطلاحا (OEM) نامیده می شود بررسی نماییم.

          اولین آزمایش مربوط به گروهی است که شامل کیفیت های OEM، SOFT OLED (اولد نرم) و HARD OLED (اولد سخت) است. در گام اول ضخامت آن ها را با هم مقایسه می‌کنیم.

          صفحه نمایش اصلی آیفون X از نوع SOFT OLED است پس ضخامت آن با صفحه نمایش SOFT OLED موجود در بازار یکسان می باشد. HARD OLED (اولد سخت) از ماژول نمایشگر شیشه‌ای سخت ساخته شده به همین خاطر ضخیم‌تر از دو مدل دیگر است.

          اکنون برای مقایسه تصویر آن‌ها با یکدیگر، آن‌ها را روی تستر ال سی دی قرار می‌دهیم.

          در هنگام مقایسه OEM با SOFT OLED (اولد نرم) و HARD OLED (اولد سخت) متوجه می‌شویم که تفاوت رنگی جزئی وجود دارد. هرچند که این تفاوت آشکار نیست. تنها زمانی این تفاوت در صفحه ‌نمایش آیفون قابل مشاهده است که تصاویر با کنتراست بالا نمایش داده شود. در مرحله بعد ما از دستگاه آنالیزور رنگ برای مقایسه روشنایی و دمای رنگ های این صفحه نمایش ها استفاده میکنیم.

          روشنایی OLED توسط مواد آلی و ولتاژ نوری تعیین می‌شود. در این مقایسه‌ها می‌توان دید که کیفیت اصلی یعنی OEM روشن‌تر است. دمای رنگی به طور معمول از 7000K تا 8000K متفاوت است. در این مقایسه متوجه شدیم کیفیت SOFT OLED دارای دمای رنگی بالاتری می باشد.

          گام بعدی اندازه‌گیری رنگ‌هاست. این اندازه‌گیری با در نظر گرفتن سه رنگ اصلی قرمز، سبز و آبی صوت می‌گیرد. طبق اندازه‌گیری‌ها این نتیجه حاصل شد که SOFT OLED (اولد نرم) باریک‌ترین طیف رنگی را دارد. این خاصیت نتیجه استفاده SOFT OLED (اولد نرم) از تکنولوژی خم شونده یا پکیج صفحه نمایش چیپ روی برد (COP) است در حالی که HARD OLED (اولد سخت) از تکنولوژی پکیج صفحه نمایش چیپ روی فلت (COF) استفاده می‌کند. البته مصرف برق در تکنولوژی COP نسبت به COF بیش‌تر است. بنابراین، برای اطمینان از ثبات سایر عملکردها و دوام بیشتر، طیف رنگی صفحه نمایش های SOFT OLED موجود در بازار برای باریک تر بودن ساخته شده است. قدم آخر این مقایسه، تست پلاریزه هاست. کیفیت های OEM و SOFT OLED (اولد نرم) از لحاظ پلاریزه در همه زوایا عملکرد خوبی دارند. اما تصویر HARD OLED (اولد سخت) در زاویه 45 درجه سیاه می‌شود.

          دومین گروه آزمایشی صفحه ‌نمایش آیفون، شامل OEM، incell و G+G می‌شود. در مرحله اول ضخامت آن‌ها را بررسی می‌کنیم.

          صفحه نمایش های incell و G+G تقریبا دارای ضخامت یکسان هستند اما  OEMباریک‌ترین و G+G ضخیم‌ترین آن‌ها است. اما برخی از تولیدکنندگان ضخامت لنز شیشه‌‎ای روی صفحه را متناسب با صفحه کم می‌کنند. همچنین به خاطر استفاده مواد با کیفیت پایین در لایه LCD در کیفیت outcell ، عملکرد پاسخگویی تاچ در این مدل کمی دچار تاخیر می‌شود.

          در مرحله بعد نگاهی به وضوح نمایش این صفحه نمایش ها می اندازیم.

          وجود مواد قدیمی در فرآیند تولید در G+G باعث شده عملکرد آن ضعف داشته و رزولوشن پایین و کمترین وضوح تصویر را داشته باشد.

          روشنایی و طیف رنگی G+G از دو مورد دیگر کمی کمتر است. همچنین در استفاده از مختصات رنگی قرمز، سبز و آبی متوجه می‌شویم که کم‌ترین طیف رنگی نیز مربوط به G+G است. که همین ها مشخص میکند چرا کیفیت صفحه نمایش G+G نسبت به مدل های دیگر پایین تر است.

          در آخر ما پلاریزه را هم بررسی میکنیم، که نتایج آزمایش پلاریزه بر روی صفحه‌ نمایش آیفون نشان می‌دهد Incell از تمامی زوایا عملکرد خوبی دارد در صورتی که G+G در یک زاویه خاص سیاه می‌شود.

          نتیجه گیری:

          بر اساس این آزمایشات میتوان نتیجه گرفت که صفحه نمایش های Incell ، SOFT OLED وHARD OLED دارای نمایشگر بهتری هستند. در ضمینه ضخامت LCD از OLED کمی ضخیم‌تر است. اما در مورد روشنایی و دمای رنگ، تفاوت بین چهار کیفیت صفحه نمایش موجود دربازار و OEM زیاد نیست. با اینکه SOFT OLED و Incell دارای طیف رنگی کمی هستند ولی به خوبی OEM عمل می‌کنند. صفحه‌ نمایش Outcell از همه ضعیف‌تر است اما مقرون به صرفه ترین قیمت را دارد.

          شما می توانید با توجه به مطالب گفته شده و جدول بالا، کیفیت صفحه نمایش مورد نظر خود را انتخاب نمایید.

          هنگام تعویض صفحه‌ نمایش آیفون با صفحه نمایش های موجود در بازار معمولا با دو مشکل عمده مواجه می شوید. که یکی ناپدید شدن قابلیت "True Tone" و دیگری مواجه شدن با پیام « Important Display Message»است.

          پس از تعویض صفحه نمایش آیفون 8 و مدل های بالاتر از آن، قابلیت True Tone غیرفعال می شود. اما می‌توانیم این ویژگی را به راحتی و با استفاده از پروگرامر مخصوص ال سی دی آیفون بازیابی کنیم. که درباره چگونگی آن به تفصیل در مقالات دیگر به شما توضیح خواهیم داد.

          در حال حاضر برخی صفحه نمایش های موجود در بازار برای آیفون سری 8 قابلیت بازگردانی True Tone را ندارند ولی برای مدل های بالاتر از آیفون X تمامی کیفیت ها قابل بازیابی این قابلیت می باشند.

          یکی از دیگر مشکلات رایج حین تعویض صفحه ‌نمایش یک پاپ‌آپ است که با پیغام « Important Display Message» نشان داده می‌شود. دلیل این مشکل عدم مطابقت داده‌های صفحه نمایش جدید با مادربرد گوشی است. در حال حاضر آیفون 11 و مدل های بالاتر این پیغام را دریافت می‌کنند. راه حل این موضوع هم تعویض آی سی روی صفحه نمایش اصلی با صفحه نمایش جدید است که در مقالات دیگر به تفصیل به چگونگی توضیح این کار توسط تکنسین های حرفه ای تعمیرات خواهیم پرداخت. همچنین می توان از صفحه نمایش های اصیل شرکت اپل یا به اصطلاح Genuine استفاده کرد که البته قیمت بالایی دارند.

          جمع بندی مبحث آشنایی با صفحه ‌نمایش آیفون

          برای خرید صفحات نمایش جایگزین و مناسب صفحه ‌نمایش آیفون، باید سعی کنید با اطلاعات کافی کیفیت آن‌ها را تشخیص دهید. برای این کار می‌توانید با متخصصان ما در تماس باشید. لطفا با گذاشتن کامنت نظر خود را در مورد انواع صفحه نمایش آیفون با ما در میان بزارید .

          منبع مقاله سایت https://www.rewa.tech

          نظرات کاربران

          کاربر گرامی؛
          تاکنون نظری برای این پست ثبت نشده است.

          نظر خود را بنویسید

          کاربر گرامی؛
          لطفا قبل از ثبت سوال و پرسش خود به موارد زیر دقت نمایید:
          • برای ثبت نظر، در ابتدا باید وارد حساب کاربری خود شوید.
          • از ثبت چند نظر تکراری خودداری نمایید.
          • نظرهای شما پس از تایید تیم پشتیبانی نمایش داده خواهند شد.
          • نظرهایی که بصورت فینگلیشی نوشته شوند تایید نخواهند شد.
          • در صورت داشتن هرگونه سوال خارج از پست می توانید از صفحه پرسش و پاسخ اقدام نمایید.
          آی آر فیکس