
برای تعویض و جایگزینی NAND در گوشیهای آیفون راههای مختلفی وجود دارد که یکی از جدیدترین آنها، استفاده از پروگرامر هارد P12 است. در مقایسه با سایر پروگرامرهای NAND موجود در بازار، P12 از طیف گستردهتری از مدلها پشتیبانی میکند و قابلیتهای بیشتری دارد که شامل خواندن و نوشتن NAND و لغو اتصال وای فای برای iPhone 6-iPhone 11 Pro Max و برخی از انواع iPad است. علاوه بر این، P12 می تواند بدون اتصال به اینترنت کار کند و برای استفاده دائمی نیز هیچ هزینهای ندارد.



NAND چیست؟
یکی از راههای پیشنهادی، برای تعمیر آیفونهایی که روشن نمیشوند و حتی با اتصال به کامپیوتر هم امکان فلش زدن و دسترسی به سیستم عامل آنها وجود ندارد، تعویض NAND قدیمی با NAND جدید است اما شاید این سوال برای شما ایجاد شود که NAND چیست و چرا با تعویض آن میتوان گوشی آیفون خاموش شده را تعمیر و مجددا روشن کرد؟ در پاسخ باید گفت که NAND نوعی فلش مموری غیرفعال است که اطلاعات و دادهها روی آن حتی زمانی که دستگاه به منبعی متصل نباشد هم، نگهداری میشود. به خصوص در زمان قطع برق، NAND یک حافظه عالی است زیرا امکان استفاده از آن به عنوان حافظه خارجی و قابل حمل هم فراهم میشود.
این نوع حافظه فلش در انواع و اقسام وسایل الکترونیکی امروزی با قابلیت ذخیرهسازی استفاده میشود. برای مثال، انواع درایوهای SSD، کارتهای مموری کوچک یا SD، انواع USB یا فلش مموریها و.... همگی از این فناوری هستند که در دستگاههایی مانند کامپیوتر، تلفن همراه و دوربینها و تلویزیونهای هوشمند و دیجیتال با قابلیت ذخیرهسازی دیتا و اطلاعات استفاده میشوند. حافظه NAND دارای انواع مختلفی است که از نظر هزینه و قیمت خرید، ظرفیت و حجمی که اطلاعات روی آن ذخیره میشود و استقامت یا زمان فرسودگی با هم تفاوت دارند. در بسیاری از موارد دستگاههای الکترونیکی که از این حافظه برخوردار هستند و دچار آسیب میشوند را میتوان با تعویض NAND تعمیر کرد.
تعمیر آیفون XS با P12
همانطور که گفته شد، امروزه بیشتر مشکلات گوشیهای آیفون، از برخی مشکلات نرمافزاری گرفته تا مشکلات سخت افزاری را میتوان با استفاده از پروگرامر هارد P12 برطرف کرد. این ابزار همچنین برای تعمیر آیفون XS که روشن نمیشود و امکان بوت کردن آن وجود ندارد نیز کاربردی است.

به منظور برطرف کردن این مشکل و تعمیر آیفونی که بوت نمیشود باید مراحل زیر را طی کرد:
تست فیزیکی گوشی
در اولین مرحله باید گوشی را تست کرد. جهت تست بیشتر و دقیقتر باید مادربرد را مستقیما به کابل پاور وصل کرد. در صورتی که جریان بوت کمتر از مقدار استاندارد (75mA) باشد، به احتمال زیاد سیستم معیوب است.

تست گوشی با سیستم
در مرحله بعد باید گوشی را به کامپیوتر متصل کرد. با اتصال گوشی به کامپیوتر، به طور خودکار در حالت DFU قرار میگیرد. در این مرحله کامپیوتر با کمک نرم افزار 3uTools وضعیت فلش دستگاه را بررسی میکند. زمانی که مشکل آیفون مربوط به حافظه NAND باشد، سیستم حین بررسی وضعیت فلش در یک عدد مشخص گیر میکند و بررسی بدون نتیجه متوقف میشود. در چنین شرایطی راهکار تعمیر، تعویض NAND است.

باز کردن دستگاه و جداسازی مادربرد
در صورتی که خرابی مادر برد دستگاه مشکلی ناشی از NAND باشد، با تعویض و جایگزینی آن، احتمال رفع مشکل دستگاه بسیار زیاد خواهد بود. به این منظور ابتدا باید صفحه نمایش گوشی را برداشت و مادربرد آن را جدا کرد. سپس باید دور آی سی هارد را به دقت با چسب نسوزبپوشانید.
اول از همه، باید چسب سیاه اطراف NAND را با هیتر که دمایی حدود 280 درجه سانتیگراد داشته باشد، جدا کنید. در مرحله بعد باید اتصالات NAND را با دمای 400 درجه سانتیگراد باز کنید.

پروگرام کردن و تنظیم NAND جدید
حالا NAND را بردارید و آن را به پروگرامر P12 وصل کنید. دقت کنید که پایه های NAND به درستی روی پین های A1 دستگاه پروگرامر قرار بگیرند. حالا روی "Syscfg Backup" کلیک کنید و سپس داده ها را ذخیره نمایید.



برای از جایگزین کردن NAND جدید با قدیمی باید مجددا به سراغ سیستم خود رفته و از مسیر پشتیبانگیری دادهها را روی NAND جدید تنظیم و بازنویسیکنیم. برای این کار آی سی NAND قدیمی را بردارید و NANDجدید را به همان ترتیب روی P12 قرار دهید، سپس در قسمت “User Backup” روی “Program” کلیک کنید.


ریبال کردن و جایگزاری NAND
در مرحله بعد باید NAND جدید که اطلاعات روی آن کپی شده را ریبال کنیم. شابلون مخصوص آی سی هارد را در جای خود قرار دهید و یک لایه خمیر قلع با دمای متوسط را به طور یکنواخت روی آن بمالید، سپس به وسیله هیتر با دمای 340 درجه سانتیگراد آن را حرارت دهید.


قبل از لحیم کاری NAND باید قلعی که روی پدهای اتصال وجود دارد را بردارید و مقداری خمیر قلع با دمای متوسط را با کمک هویه روی آن قرار دهید. در مرحله بعد پدهای اتصال را با هویه و سیم قلع کش تمیز کنید.

حالا سراغ مادربرد بروید و چسب سیاه روی پدهای اتصال NAND را با کمک تیغ مخصوص آی سی بردارید و پایه ها را با تینر پاکسازی نمایید.
پس از پاکسازی و قرار دادن مقداری روغن فلکس NAND جدید را روی پایه ها قرار دهید و با هیتر در دمای 380 درجه لحیم کنید.


اتصال مادربرد
بعد از جایگذاری دقیق NAND جدید باید مادربرد را به محل قبلی خود بازگردانده و روی گوشی نصب کنیم. بعد از نصب مادربرد، مجددا باید گوشی را به کامپیوتر متصل کنید تا گوشی فلش شود.

در صورتی که مراحل گفته شده به درستی انجام شده باشد، عمل فلش زدن گوشی موفقیت آمیز خواهد بود. و در نهایت گوشی مانند قبل در حالت عادی و با کمک دکمه پاور، خاموش و روشن میشود و پس از فعالسازی روان و درست کار میکند.
