
ما امروز این مشکل آیفون را با یکی از جدیدترین مدل های این دوربین ها بررسی میکنیم. در این مطلب از دوربین حرارتی LineSeek برای بررسی درجه حرارت اجزای برد موبایل استفاده میشود.
در گام اول باید اجزای برد گوشی را بررسی کنیم و ببینیم که آیا روی آن اتصال کوتاه وجود دارد یا خیر. دوربینهای حرارتی میتوانند به سرعت قطعات معیوب را با یک عملکرد ساده تشخیص دهند. علاوه بر این، میتوانند به سرعت خدر رفت جریان های کوچک 5 میلی آمپری و خازنهای با اتصال کوتاه را هم پیدا کنند. حالتهای دید مصنوعی (Vision) و حرارتی (Termal) این دستگاه را قادر میسازد تا قطعات معیوب را بدون نیاز به میکروسکوپ تشخیص دهد.


در مرحله بعد، ما از یک دوربین حرارتی برای تعمیر آیفون 11 پرو مکس با مشکل جریان کشی استفاده میکنیم. این گوشی روشن نمیشود، پس برای تعمیر آن باید صفحه نمایش را بلند کرده و باتری را جدا کنیم. بعد از آن مادربرد را با کابل مخصوص منبع به منبع تغذیه وصل کنیم. آمپرمتر جریان 1 آمپر را نشان میدهد. تلفن دارای جریان کشی زیادی است در حالی که روشن هم نمیشود. بنابراین میتوان گفت که خطا به قسمت مدار تغذیه اصلی و قطعات آن مربوط است.

سپس، مادربرد را برمیداریم و مقدار جریان روی کانکتور باتری را با مولتی متر اندازه گیری میکنیم.Diod Value یا شدت جریان عبوری از کانکتور عدد 340 را نشان میدهد که طبیعی است.

سپس برای رفع مشکل روشن نشدن آیفون 11 پرو مکس، مادربرد را روی دوربین حرارتی قرار میدهیم. پس از اینکه مادربرد را به منبع تغذیه وصل میکنیم مشخص میشود مناطق اطراف NAND به شدت داغ شده اند. از آنجایی که NAND روی مدار منبع تغذیه اصلی نیست، برای آزمایش بیشتر باید طبقات مادربرد را جدا کنیم.


طبقات برد را با پری هیتر در دمای 170 درجه سانتیگراد جدا کنید. از آنجایی که گوشی قبلا به شدت ضربه خورده، میبینیم که تعداد زیادی از پدهای اتصال گم شده اند.


بعد، قسمت اول یعنی لاجیک برد را به منبع تغذیه وصل میکنیم و متوجه میشویم که جریان کشی ندارد. احتمالا ایراد روی طبقه ی دیگر یعنی برد سیگنال است. برد سیگنال را به صورت جداگانه با مولتی متر تست میکنیم، جریان کشی به وضوح روی آن مشاهده میشود. اکنون میتوانیم تأیید کنیم که ایراد اصلی در طبقه ی سیگنال برد رخ داده است.


برای تشخیص دقیق عیب، سیگنال برد را روی دوربین قرار داده آن را به منبع تغذیه وصل میکنیم. همانطور که مشاهده میشود دمای مناطق اطراف U5000 به سرعت به 80 درجه سانتیگراد میرسند.

جریان خازنهای اطراف U5000 را با مولتی متر اندازه میگیریم و میبینیم که جریان کشی روی آنها وجود دارد. علاوه بر این، مشخص میشود که یک خازن در حین اندازه گیری سوخته است. پس باید خازن سوخته را تعویض کنیم. مقداری روغن فلکس را روی خازن قرار میدهیم. خازن را به کمک هیتر در دمای 380 درجه سانتی گراد خارج میکنیم. حالا برای تکمیل مراحل رفع مشکل روشن نشدن آیفون 11 پرو مکس با استفاده از دوربین حرارتی، خازن را با یک نمونه جدید جایگزین میکنیم. زمانی که دوباره با مولتی متر اندازه گیری کنیم مشاهده میشود که شدت جریان خازن یا Diod Value به مقدار نرمال 446 بازگشته است.



از آنجایی که هنوز کار ما با پدهای گم شده بین طبقات برد تمام نشده، باید برای آنها هم کاری انجام دهیم. پدهای روی برد سیگنال را به وسیله سیم قلع کش و هویه تمیز میکنیم. با همین روش لاجیک برد را هم تمیز میکنیم و سپس خمیر حرارتی بین طبقات را هم پاک میکنیم. تا زمان پاکسازی کامل به تمیز کردن پدهای اتصال با فرچه تمیزکاری آی سی ادامه میدهیم.


برای تعیین محل پدهای از دست رفته، نقشه شماتیک برد را باز میکنیم. از آنجایی که برخی از پدهای از گم شده فقط جهت اتصال به پایه هستند، نیازی به جایگزینی آنها نیست. برای نشان دادن محل اتصال پدهای دیگر جای آنها را با یک تیغ مخصوص آی سی خراش دهید.خمیر قلع را به کمک هویه روی پدهای دارای اتصال بمالید.


پدهای سیم کشی مخصوص را در موقعیت خود قرار داده و آنها را به کمک دستگاه هویه در دمای 380 درجه سانتیگراد لحیم کنید.

مقداری چسب یو وی را روی پدهای که جایگزاری شدهاند بمالید و سپس با یک لامپ یو وی به مدت 5 دقیقه آن را خشک کنید.

پس از خشک شدن، چسب یو وی اضافی را با یک کاتر یا تیغ مخصوص بردارید تا پایه ها دیده شوند. سپس برد سیگنال را ریبال میکنیم. یک لایه خمیر قلع با دمای پایین را به طور یکنواخت به کمک شابلون مخصوص طبقات برد روی پایه ها بمالید.

برد سیگنال را روی پری هیتر با دمای 170 درجه سانتیگراد قرار دهید تا گرم شود. پس از تشکیل قلع توپی و خنک شدن مادربرد، مقداری روغن فلکس را روی پدها اعمال کنید.

برای اتمام مراحل رفع مشکل روشن نشدن آیفون 11 پرو مکس با دوربین حرارتی، طبقه لاجیک برد را روی طبقه برد سیگنال تراز میکنیم. گرمایش را با پری هیتر ادامه میدهیم، پس از ترکیب مجدد و خنک شدن برد، مادربرد را با کابل مخصوص به منبع تغذیه وصل میکنیم. مادربرد دیگر جریان کشی ندارد! سپس باید بوت آپ را با پنس انجام دهیم، حالا جریان در هنگام بوت شدن برد به حالت عادی بازگشته است.




در نهایت، مادربرد را روی شاسی نصب میکنیم، گوشی در حالت عادی روشن میشود و وضعیت بیس باند هم نرمال است.