در مرحله اول باید بررسی اولیه و سطحی را انجام دهید. نگاهی اجمالی به مادربرد بیندازید و ظاهر آن را بررسی کنید. مشاهده میکنیم که مادربرد تغییر شکل نداده و یا آب خورده نیست.

حال بیایید مادربرد را روی گوشی نصب کنیم و آن را امتحان کنیم. میبینیم که تلفن روشن نمیشود.

گوشی را به کامپیوتر وصل کرده و از طریق آیتونز آن را ریستور کنید. مشاهده میشود که ارور 4014 روی صفحه ظاهر شده است.

بر اساس کدهای خطای آیتونز و بررسی آنها، میتوان نتیجه گرفت که این خطا به احتمال زیاد ناشی از آسیب دیدن آی سی هارد(NAND) یا وجود نقص در مدارهای مربوط به NAND باشد. بیایید با اندازهگیری ولتاژ منبع تغذیه ی NAND کار را شروع کنیم. کانکتور باتری را به وسیله کابل پاور به منبع تغذیه وصل کنید. سپس مادربرد را با پنس روشن کنید.

میزان ولتاژ منبع تغذیه ی NAND را اندازه بگیرید. مقدار اندازه گیری شده (0.9 ولت، 1.8 ولت و 3.0 ولت) نرمال است.

حال بیایید یک آی سی هارد NAND جدید را جایگزین تراشه قبلی کنیم و ببینیم که چگونه کار میکند. مادربرد را روی پری هیتر مخصوص قرار دهید. ابتدا اسفنجی که روی برد را پوشانده، بردارید. پری هیتر را روشن کنید و دمای آن را روی 155 درجه سانتیگراد تنظیم کنید.

با رسیدن دمای پری هیتر به 155 درجه سانتیگراد، لایه بالایی مادربرد آیفون X را به دقت با پنس بردارید.
به این نکته توجه داشته باشید که حتماً عمل جدا کردن مادربرد را با احتیاط زیاد انجام دهید زیرا با ثابت ماندن قلعهای توپی بین لایه ها میتوانیم هنگام لحیم کردن دو لایه به یکدیگر از فرایند شابلون زدن مجدد صرف نظر کنیم.

لایه بالایی را به گیره وصل کنید. با هیتر در دمای 280 درجه سانتیگراد و درجه هوای 3 برچسب روی آی سی را بردارید و سپس برای حذف چسب مایع مشکی موجود در اطراف NAND به حرارت دادن ادامه دهید.

در ادامه با تنظیم هیتر روی دمای 340 درجه سانتیگراد و جریان هوای 5 آی سی را حرارت دهید و به کمک تیغ مخصوص آی سی، NAND را با دقت بلند کنید.

حالا تراشه NAND را در مکان مشخص شده روی یک پروگرامر هارد قرار دهید. برای بک آپ گرفتن از اطلاعات تراشه، روی «Backup Kernal Data» کلیک کنید. این دادههای پشتیبان در کامپیوتر شما ذخیره میشوند.


سپس NAND قدیمی را بیرون آورده و تراشه NAND جدید را در همان قسمت قرار دهید. روی «Write Kernal Data» کلیک کنید و فایل داده ی ذخیره شده در کامپیوتر را انتخاب کنید. حال نرم افزار، اطلاعات پشتیبان را روی تراشه جدید کپی میکند.


پس از اتمام این فرایند، روی « Query Info» کلیک کنید. اطلاعات اصلی تراشه جدید در رابط کاربری دستگاه پروگرامر روی کامپیوتر شما نمایش داده میشود. پس از اتمام، تراشه NAND جدید را خارج کنید. حالا ما باید تراشه NAND جدید را برای جایگذاری روی برد شابلون بزنیم. شابلون آیسی را در جای خود قرار دهید. خمیر قلع را با دمای متوسط و به طور یکنواخت روی شابلون بمالید. با هیتر در دمای 300 درجه سانتیگراد و با جریان هوای 3 حرارت دهید تا تمام قلعهای توپی به طور کامل شکل بگیرند. پس از اتمام حرارت دهی، 1 دقیقه صبر کنید.

سپس تراشه NAND آیفون X را از شابلون جدا کنید. برای اطمینان از تشکیل قلعهای توپی، دوباره تراشه را حرارت دهید. حال سراغ لحیم کاری NAND میرویم. قبل از لحیم کاری، مقداری خمیر قلع با دمای متوسط را با استفاده از هویه با دمای 365 درجه سانتیگراد روی پایه های اتصال بمالید.

در این مرحله پایه ها را تمیز کنید. ابتدا با استفاده از سیم قلع کش و سپس با یک محلول پاک کننده برد مانند تینر و پنبه محل آی سی را کاملا تمیز نمایید.

حرارت دادن را با هیتر و در دمای 300 درجه سانتیگراد ادامه دهید. جریان هوا را هم روی 3 تنظیم کنید. با کمک تیغ تمیزکاری آی سی چسب مشکی باقیمانده روی پایه ها را بردارید. اکنون میتوانیم مقداری روغن فلکس را روی محل پایه ها بریزیم.

تراشه NAND جدید را به شکل مناسب در موقعیت قرار دهید. حال آن را با استفاده از هیتر و در دمای 330 درجه و با جریان هوای خروجی 4 لحیم کنید.

کار دیگری که باید انجام دهیم این است که دو لایه برد را به هم لحیم کنیم. قبل از لحیم کاری، باید چسب عایق حرارتی لایه زیرین را جدا کنیم. سپس مقداری روغن فلکس را در فضای بین دو لایه بریزید. لایه بالایی برد را در جای خود قرار دهید. پری هیتر را روشن کنید. با رسیدن دمای پری هیتر به 155 درجه سانتیگراد، حرارت دادن را به مدت 1 دقیقه شروع کنید.


پری هیتر را خاموش کنید. 5 دقیقه صبر کنید تا مادربرد خنک شود. حالا میتوانیم گوشی را سرهم کرده و تست کنیم. گوشی را به کامپیوتر وصل کنید و آن را از طریق آیتونز ریستور کنید. مشاهده میکنید که میتوان دستگاه را به طور عادی ریستور کرد. پس از اتمام، تلفن به طور عادی روشن میشود. ما میتوانیم سریال نامبر و IMEI را هم ببینیم. در صورتی که مادربرد قفل آیکلود داشته باشد، کار فعال سازی فقط توسط صاحبش قابل انجام خواهد بود.

همانطور که دیدیم، ارور 4014 آیتونز برای آیفون X با تراشه NAND و یا مدارهای مربوط به آن مرتبط میباشد. در این مقاله کار را ابتدا از منبع تغذیه NAND آغاز کردیم و دیدیم که مقدار اندازهگیری شده نرمال است. این موضوع نشان داد که احتمالاً مشکل از خود تراشهNAND است. به طور کلی، درصورتیکه مشکل از این تراشه بود باید آن را به یک تراشه جدید تعویض کنید و با تعویض تراشه، مشکل برطرف خواهد شد. امیدواریم که این مقاله بتواند به شما در رفع این خطا در آیفون کمک کند. درصورتیکه این راهنما برای شما مفید بود، لطفاً نظرات خود را با ما در میان بگذارید.