
اخیراً وبسايت Phone Repair Guru ویدئویی در مورد تعویض صفحه نمایش آیفون ۱۳ منتشر کرده است كه در آن ميبينيم پس از تعویض صفحه نمايش، هشدار «Important Display Message» ظاهر ميشود و بدتر از آن دیگر فیس آیدی (Face ID) موبايل در دسترس نیست. هشدار «Important Display Message» معمولا زمانی ظاهر میشود که صفحه نمایش گوشی آیفون بهتازگی تعویض شده باشد. در برخی موارد، متاسفانه صفحه نمایش اصل نیست یا به درستی مونتاژ نشده است اما در واقع این پیام در واقع ممکن است اختلاف بین دادههای ماژول صفحه نمایش و برد گوشی باشد.
پشت صفحه نمایش آیفون 13 دیگر خبری از فلت سنسور flood illuminator و دیگر قطعات مربوط به TrueDepth نیست و تمام قطعات این سیستم به همراه دوربین جلو داخل خود آیفون قرار گرفته اند.


این حدس و گمان وجود دارد که تراشه آی سی پشت صفحه نمایش، دادههای فیس آیدی را ذخیره میکند. در نتیجه ممکن است انتقال این تراشه به صفحه جدید مشکل ارور جدید را حل کند. حال بیایید با هم این گمانهزنی را آزمایش کنیم.

در گام اول، میخواهیم عملکرد فیس آیدی را تست کنیم. بهنظر میرسد که عملکرد قابلیت True Tone نرمال و عادی است. از طرفی فیس آیدی قابل تنظیم بوده و به درستی کار میکند.


در گام بعدی، قطعات آیفون ۱۳ را از هم باز کرده و سعی میکنیم صفحه نمایش گوشی را با یک صفحه نمایش اورجینال و اصلی جایگزین کنیم. صفحه نمایش اولیه را جدا کنید، سپس فلت سنسور را با هیتر و در دمای ۱۰۰ درجه جدا کنید. لطفاً مراقب باشید هنگام جدا کردن کابل فلت، آسیبی به آن وارد نشود.


کابل فلتي که جدا کردهاید را به صفحه نمایش جدید وصل کنید. پیچها را ببندید و صفحه نمایش جدید را به گوشی وصل کنید. حال تلفن همراه خود را روشن کنید. مشاهده ميكنيد كه هشدار « Important Display Message» ظاهر شده، فیس آیدی قابل تنظیم نیست و در نهایت قابلیت True Tone هم ناپدید شده است.



در گام سوم، سعی میکنیم تراشه آی سی صفحه نمایش اصلی را به صفحه نمایش جدید منتقل کنیم. صفحه نمایش اصلی را بردارید. توجه داشته باشید بهتر است برای اینکه جلوی ایجاد خراش بر روی صفحه نمایش در حین کار را بگیرید، یک لایه محافظ بر روی آن قرار دهید.

کابل فلت صفحه نمایش را با استفاده از هیتر در دمای ۱۰۰ درجه سانتی گراد حرارت دهید و سپس آن را به آرامی بلند کنید. برای حفاظت از صفحه نمایش گوشي، ورق شابلون آیسی را برای عایق کردن زیر کابل فلت قرار دهید و مقداری چسب نسوز در اطراف آی سی بزنید.


چسب سیاه اطراف تراشه را با استفاده از هیتر و در دمای ۲۰ درجه سانتی گراد جدا کنید. سپس برای جدا کردن تراشه، دما را روی ۳۰۰ درجه سانتی گراد تنظیم کرده و جریان هوا را روی ۶ بگذارید.


حال مقداری خمیر قلع با دمای متوسط بزنید. پدهای اتصال را با استفاده از هویه در دمای ۳۶۰ درجه و سیم قلع کش پاک کنید.
در گام بعدی، تراشه روی صفحه نمایش اصلی آیفون ۱۳ را به همین شیوه بردارید. قلع موجود بر روی تراشه صفحه اصلی را هم تمیز کنید. مقداری خمیر قلع با دمای متوسط را روی پدهای اتصال بمالید. قلع و چسب سیاهی که روی پد اتصال تراشه مانده را با استفاده از سیم قلع کش تمیز کنید. به تمیز کردن پدهای اتصال با استفاده از گیره مخصوص آی سی و تیغ مخصوص آی سی ادامه دهید.



حالا باید آی سی را ریبال کنید. شابلون آیسی را در جای خود بگذارید، یک لایه خمیر قلع را با دمای متوسط بهطور یكنواخت بمالید و سپس با استفاده از هیتر در دمای ۳۰۰ درجه حرارت دهید تا قلع توپی تشكیل شود. پس از تشكیل قلعهای توپی، پایه ها را با استفاده از مایع پاك كننده (تینر فوری) تمیز كنید.


روغن فلكس را روی پدهای اتصال صفحه نمایش جدید بزنید، آی سی را تنظیم و تراز کنید سپس آن را با هیتر در دمای ۳۰۰ درجه سانتیگراد لحیم کنید.



پس از خنک شدن کابل فلت، چسب نسوز را برداشته و صفحه را وصل کنید. حالا گوشی را روشن کنید. اكنون مشاهده میكنیم كه دیگر هشدار «Important Display Message» نمایش داده نمیشود. همچنین میبینیم كه فیس آیدی قابل تنظیم است و به درستی کار میکند. فقط یك مشكل دیگر باقی است و همچنان قابلیت True Tone درست نشده است، برای برطرف کردن این مشکل نیاز به استفاده از یک پروگرامر مخصوص ال سی دی داریم که به سادگی و با یک Read و Write ساده این مورد را نیز برطرف میکند.

شركت اپل مدتها است که به دلیل نمایش پیامهایی مانند « Important Battery Message» و « Important Camera Message» در تلفن های همراه خود با انتقاداتی روبرو بوده است؛ چرا که این موضوع موجب دشوار شدن تعمیر محصولات اپل برای تعمیرگاههای موبایل ثالث شده است و مشتریان محصولات این برند براي تعمير كامل و بدون دردسر گوشی های موبایل خود، تنها بايد به تعميرگاه هاي شركت اپل مراجعه كنند.


امسال اپل با عرضه آیفون ۱۳ کار را برای مشتریانی كه میخواهند تعمیر گوشی موبایل خود را به تعمیرگاههای ثالث بدهند، سختتر كرده است. به هرحال، جایگزینی تراشه برای رفع مشكل کارنکردن فیس آیدی پس از تعویض صفحه نمایش آیفون سیزده کاری پر ریسک است. از این رو توصیه میشود كه به هیچ وجه افراد غیرحرفهای این روش را امتحان نکنند. شرکت اپل میتواند این مشکل را از طریق بهروزرسانی سيستم عامل iOS در آینده حل کند. بايد صبر کنیم و ببینیم كه آیا اپل در راه برطرف كردن این مشكل، قدمی بر میدارد یا خیر.
در هر صورت اميدواريم راهكاري كه براي حل مشكل كارنكردن فیس آیدی و نمايش پيام « Important Display Message» ارائه داديم، براي شما مفيد باشد و بتوانید با استفاده از این راهکار مجددا به سرویس فیس آیدی دسترسی پیدا کنید. لطفاً نظرات خود را در ارتباط با این معضل به اشتراك بگذارید و در صورتيكه از اين راهكار استفاده كرديد، به ما اطلاع دهيد كه آيا استفاده از اين راهكار براي شما مفيد بوده يا خير.